Ege Postası
Geri

Gruşçu’dan iddialı erken seçim çıkışı: Oy hedefimiz yüzde 70

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, gündeme ve Konak’a dair birçok konuyu Egepostası’na değerlendirdi. Başkan Gruşçu, Konak İlçe örgütü olarak seçime hazır olduklarını belirtti ve artık muhalefeti değil iktidarı örgütlemek için geldiklerini ifade ederek, “Oy hedefimiz yüzde 70. Biz iktidar hazırlığımızı tamamladık” dedi. 
Gruşçu’dan iddialı erken seçim çıkışı:  Oy hedefimiz yüzde 70
Haberler / Yerel Politika
1 Haziran 2021 Salı 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu İzmir gündemine ilişkin Egepostası’na  konuştu. tepecik 

Erken seçim, geçtiğimiz aylarda Tepecik’te yaşanan elektrik kesintisi ve pademi döneminde esnafın yaşadığı sıkıntılara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Gruşçu, AK Parti Konak İlçe Başkanı M. Sait Baştaş’ın, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a yönelik eleştirilerine de yanıt verdi. Başkan Gruşçu, “Ülkenin bulunduğu bu durumda bu şekilde manidar diyerek eleştiride bulunan mevkiidaşıma  buradan sesleniyorum: AK Parti’nin bu koşullarda iktidarda durması manidar değil mi” dedi. 

“ESNAFIMIZ, ÇIFTÇIMIZ, ÖĞRENCIMIZ SEÇİM BEKLİYOR” 

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında örgütüne seçim hazırlığı çağrısı yapmıştı. Çağrıya ilişkin konuşan Başkan Gruşçu Konak olarak seçime hazır olduklarını belirtti ve “Konak hazır. Biz hazırız. Sokak örgütlenmesi temsilcilerimizle, sandık görevlisi arkadaşlarımızla şimdiden hazırız. Biz seçimin hazırlığını yaptık. Yarın seçim yapsınlar Konak şu an seçime hazır bir şekilde. Hem de dört dörtlük bir şekilde hazırız. CHP ilk seçimde iktidara gelebilmek için Konak'tan da çok büyük bir oy potansiyeli alacaktır.  Oy hedefimiz yüzde 70. Geldiğimiz noktada 84 mahalleden daha fazlasını alabileceğimiziz biliyoruz. Konak Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir yurdudur. Biz ilçe başbakanlığımıza ‘Biz hazırız’ pankartımızı astık. Esnafımız, çiftçimiz, öğrencimiz seçim bekliyor. Tüm sosyal kesimler olarak biz seçime hazırız. Türkiye’nin yeni bir iklimle uyanmaya ve bu kadim toprakların yeniden üretemeye ihtiyacı var. Onun için bir seferberlik başlatacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi üretimi, seferberliği arttıran ve Türkiye’nin üreterek büyüyen bir ülke haline gelmesini sağlayacağız. Biz iktidar hazırlığımızı tamamladık. Artık muhalefeti değil iktidarı örgütlemek için geliyoruz” dedi.   

KONAK’A HİZMET VERMEK İÇİN UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ” 

Konak’a daha iyi hizmet verebilmek için diğer siyasi partilerle uyum içinde çalıştıklarını belirten Başkan Gruşçu, “Konak Belediye meclisimiz, bugüne kadar aldığı kararlarla örnek olmuş bir meclistir. Belediye Başkanımız Abdül Batur’la beraber ben de Meclis Grup Başkanı olarak, CHP meclis grubuna hep şunu söylüyorum: Birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Koordineli çalışacağız ki vatandaşa hizmet götürebilelim. Bizim önceliğimiz hizmettir. Öyle kısır tartışmalar, ufak tefek çatışmalarla uğraşmıyoruz. Devletimizin kurumları bizim kurumlarımızdır. Belediyemiz bizim öz kaynaklarıyla medarı iftarımız olan bir kurumdur. Bugüne kadar yaptığı hizmetler çok değerlidir. O nedenle belediye meclisimizde AK Partilisi, İYİ Partilisi hepsi çok değerlidir ve önemlidir. Onların düşüncelerini ve fikirlerini alıyoruz. Katılımcı bir anlayışımla belediye meclisimizde tüm kararlarımız oy birliğiyle geçiyor. O nedenle oradan AK Parti’nin MHP’nin, İYİ Parti’nin, Saadet Partisi’nin ilçe başkanlarıyla sıklıkla görüşüyorum. Görüşmelerimizde Konak’ın faydasına ve ortak paydasında, çalışmaya devam ediyoruz. Tek meselemiz var halkımıza hizmet. Onu da nasıl başarıyoruz, meslek odaları, meslek örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları gönüllü kuruluşlarının katılımlarıyla.  Üniversitelerin akademik donama sahip kuruluşları hep beraber gerçekleştiriyoruz. O yüzden sendikalarımızla da meslek örgütlerimizle de siyasi partililerimizle de Konak’ı uyum içinde, adaletle yönetmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

“BİR CHP’LİYE YAKIŞAN ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”  

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile ilişkilerine de değinen Başkan Gruşçu siyasi birliktelikten çok abi kardeş gibi olduklarını ifade etti ve “Nasıl evlerimizde abi ve kardeş bazı konularda farklı düşünüyorsa, bizim de Abdül Başkanla ayrı düşündüğümüz noktalar oluyor. Ama oturduğumuz zaman, ortak paydalarda birleşmek ve kentin hizmeti adına yapılması gereken en doğru şekilde karar vererek hareket ediyoruz. Biz bu noktada başkanımla beraber uyum içinde çalışıyoruz. İlçe başkanı ve belediye başkanının arasındaki uyumlu yapının sürdürülebilir olması gayet önemli. Başarımızı en çok uyumla ve koordineli çalışmakla ifade edebiliyorum. Bu uyumu, bu koordineyi sağlayabilmek adına bir araya geliyoruz. Haftalık toplantılar yapıyoruz. Kentin yararına olacak çalışmaları gözden geçiyoruz. Bu kentin Gültepe’sine, Eşrefpaşa’sına,  Basmanesi’ne kentin dört bir yanına eşit ve adil hizmet verebilmek adına, sürekli olarak istişarelerde bulunuyoruz. Bazen belediyemiz ya da bürokrasimizin göremediği noktalarda da bizler ilçe örgütü olarak katkılar sunuyoruz. Sayın belediye başkanıma çok teşekkür ediyorum. Katılımcı demokrasinin en güzel örneklerini göstererek hem siyasi partilerin hem de kamu kuruluşlarının, üniversitelerin bütün fikirlerini değerlendirerek bütün bir potada eriterek, kentin hizmetine sunmaya devam ediyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir CHP’liye yakışan şekilde uyum içinde çalışamaya devam ediyoruz” diye konuştu. 

BATUR’A YÖNELİK ELEŞTİRİLERE YANIT  

Geçtiğimiz günlerde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Emrez Mahallesi’nde gömülü nükleer atıkların temizlenmesi için başlattığı ‘duran adam’ eylemine katılmıştı. Abdül Batur’un eyleme katılması nedeniyle AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, Batur’u “Sayın Başkan'a, Gaziemir'de eylem yapmadan önce, kendi ilçesindeki sorunlarla ilgilenmesini tavsiye ediyoruz.  Sayın Batur'un kendi ilçesindeki tüm işler yolunda yürüyormuş gibi bir de duran adam eylemine katılması çok manidar. Biz de onu diyoruz. Sayın Başkan; göreve geldiğiniz günden bu yana hep yerinizde duruyorsunuz” sözleriyle eleştirmişti. Başdaş’ın eleştirilerine yanıt veren Başkan Gruşçu, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin şu an iktidarda bulunması da çok manidar. Onlar da geldikleri günden beri ne yazık ki halkın faydasına bir çalışma gerçekleştirmediler. Ekonomik buhran ve doğa katliamları ortada. Bugün en verimli arazilerini bir takım inşaat projelerine müteahhitlere devretmiş. Bir takım beşli çetelere devir etmiş bir hükümetten bahsediyoruz. AK Parti hükümeti maalesef geldiği günden bu yana hizmet yapmak değil, sürekli hizmeti engellemek için çalışıyor. Özelikle büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin çalışmalarını engellemekten, başka hiçbir meziyeti olmayan bir iktidar haline geldi. Biz artık iktidarın meşruiyetini sorgulamak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi hem parlamentoda hem de belediye meclislerimizde tüm önergeleri reddeden bir iktidarla karşı karşıyayken böyle bir açıklama yapmak, eleştiride bulunmak manidardır. Ülkenin bulunduğu bu durumda bu şekilde manidar diyerek eleştiride bulunan mevkiidaşıma  buradan sesleniyorum: AK Parti’nin bu koşullarda iktidarda durması manidar değil mi” dedi.  

“TEPECİK İÇİN SOMUT BİR ADIM GÖRMEDİK” 

Geçtiğimiz aylarda Tepecik Semtinde elektrik kesintisi gündem olmuştu. AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş  o dönemde mahalle sakinleriyle bir araya gelerek “Hemen bakanımız ve müdürlerimize ulaşarak kesilen elektrikleri açtırıp mağduriyetin önüne geçtik. Sonrasında kalıcı çözüm için İzmir Milletvekilimiz Cemal Beklenin yaptığı temaslar sonucu bundan sonra bölgede kaçak kullanımın önüne geçilecek ve borcu olan vatandaşlarımızın mevcut borçları yapılandırıp, taksitlere bölünecek. Vatandaşımızda zorlanmadan ve mağdur olmadan elektriğini kullanmaya devam edecektir” ifadelerini kullanmıştı.  

Başkan Gruşçu kesinti sonrasında atılan somut bir adım göremediklerini, söylenenlerin ve yapılanların birbirini tutmadığını ifade etti ve şunları söyledi; “Bu süreç içerisinde, Roman mahallemizde sürekli olarak bir arada bulunduk. O dönem elektrik sorunu çözülecek dedikleri için hiçbir siyasi eylem içinde bulunmadık. Gerek İzmir Valisi gerek Kaymakamlık gerek belediyemiz arasında yapılan istişareler neticesinde sürecin takipçisi olacağımızı, olumsuz bir durum söz konusu olduğunda, gerekli açıklamalarda bulunacağımızı söyledik. Ancak geldiğimiz noktada hâlâ Roman vatandaşlarımızın çok ciddi sıkıntılar çektiğini görüyoruz. İlginç olan şudur ki sorduğumuz soruların hiçbirine yanıt alamıyoruz. Biz bu soruları CHP adına sormuyoruz. Biz oradaki Roman vatandaşlarımızın daha sağlıklı olabildikleri, Türkiye'de sosyal devlet anlayışıyla hizmet alabildikleri bir noktada değerlendirerek bu soruları soruyoruz. Özellikle sorduğumuz sorulardan bir tanesi şuydu, Roman vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu yaşayabilmeleri adına elektrik sağlamakla yükümlü olan şirketin, borçlarının yapılandırılması, ödenebilir bir şekilde bunların taksitlendirilmesi konusunda somut adım atılmasıydı. Şu ana kadar böyle bir adım göremedik. Türkiye’de artık temel ihtiyaç haline gelmiş olan bir mevzunun bu kadar sürünceme haline getiriliyor olması, üstüne üstün elektriği sağlamakla yükümlü olan şirketin orada yaşayan vatandaşlarımızı kaçak elektrik kullanma suretiyle suçlaması da ayrıca düşündürücüdür. Siz kendi vatandaşınızı kaçak elektrik kullanmakla suçlayabilir misiniz? Bu doğru bir yaklaşım mıdır? Sosyal devlet yaklaşımını bizim göstermemiz gerekiyor. Oradaki Roman vatandaşlarımızın soysal devletin kucaklayıcılığıyla, bütün imkânlardan eşit ve adil bir şekilde yararlanması gerekiyor. Ancak sosyal devleti, AK Parti hükümeti şu anada tesis edemedi. Biz sosyal devletin varlığına inanıyoruz ve 84 milyonumuza, adaletle dağıtacağımızın sözünü veriyoruz.” 

ESNAFIN ASIL SORUNU NE? 

Pandemi dönemiyle birlikte Türkiye’de en çok kepenk kapatan esnafın Kemeraltı esnafı olduğunu ifade eden Başkan Gruşu, “Esnaf’ın asıl sorununu iktidarın şu anda görmezden geldiği esnafa iadeyi itibar yapmasıdır. Nasıl olacak iadeyi itibar? Siz bir yandan alışveriş merkezlerini açık bırakarak bir yandan ne yazık ki marketleri, giyim tekstil dükkanlarını, gıda ürünü satan dükkânların hepsini kapatıyorsunuz. Burada bir sorun var demektir. Evine ekmek dahi götüremeyen insanlarla karşı karşıya geldik. Bir berber esnafıma gittim ve işlerin nasıl olduğunu sordum ‘Abi dedi yanımda 4 kişi çalışıyor. Onlar da evlerinde 4 nüfus barındırıyorlar. Her biri evine ekmek götürmek için burada çalışmak zorunda, benim de maaş verme zorunluluğum var. Kepenk kapatacak durumdayım ama kapatmak istemiyorum. Ben bu kepengi kapatırsam, onlar evlerindeki 4 nüfusu ne yazık ki geçindiremez hale gelecekler. Kursaklarından lokma geçmeyecek. Ben de kredi alıyorum borç alıyorum bu düzeni devam ettirmeye çalışıyorum’ demişti. Şimdi o berber esnafına yeniden gittim. Ne yazık ki kepengini kapatmak zorunda kalmış” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası